Ta sen upp på ett bord med mjöl och forma till en limpa. Man gör degen på kvällen med kall vätska och låter jäsa i kylen över natten och gräddar på morgonen
Nu doftar det ljuvligt hos oss och det ska bli gott med en färsk nybakt macka till kvällen. Smula sönder jästen i en bunke tillsammans med socker och salt
En man tager vad man haver limpa. Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötterna och den får lite sötma från den torkade frukten
Pensla gärna med lite olja mellan limporna så går de lätt att sära. Skär några snitt med en vass kniv. Värm filmjölken till den blir fingervarm (37º), helst i en stor gryta
Stjälp ut limpan på den varma plåten och snitta brödet. 1 Limpa. Forma bollen till en limpa och lägg den i en mjölad brödkorg och låt jäsa övertäck i 1 timme. Relaterade 1 Limpa
Ta upp degen på mjölat bakbord och araneta den ordentligt med händerna. Ställ in bröden på nedersta falsen i ugnen och spruta in vatten med en blomspruta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.