Äpplepaj med smak av kola, visst låter det som ett vinnande koncept. Oh, yes. Receptet kommer från bloggen "Bakverk och fikastunder" (mama), men jag har lagt till socker och kanel på äppelbitarna
Jag vidhåller att detta är världens bästa smulpajdeg. Skala, kärna ur och skiva 8-10 äpplen. Stek äpplebitarna i omgångar i en klick smör, smaksätt med lite råsocker och kanel
Så gott med äpplepaj, så det kommer bli många framöver. Äntligen hittar vi svenska äpplen i affären, själv vägrar vårat äppleträd vi planterade för några år sedan fortfarande ge äpplen
Inte mycket som slår en riktigt god äpplepaj gjord på svenska äpplen. Äpplepaj med vaniljsås. Det här inlägget har legat och grott som utkast alldeles för länge nu
kikar in här snabbt och bjuder på en supesmarrig äpplepaj. Hejsan. Ingredienser5 st äpplen1 tsk kanel100 g smör2 dl strösocker2½ dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 msk vaniljsocker½ tsk salt1 ägg, uppvispatGör så härSkala kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.