Ingredienser Portioner. 2 bröd Dag 1, kväll 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund (100 g = 1 dl) 150 g ljummet vatten (150 g = 1 1/2 dl) 150 g ekologiskt vetemjöl special (150 g = 2 1/2 dl) Dag 2, morgon surdeg från gårdagen 500 g vatten (500 g = 5 dl) 10 g jäst 800 g ekologiskt vetemjöl special (800 g = 13 dl) 1 msk salt (1 msk = 20 g) neutral olja t ex rapsolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Solhaga levain är vårt vita surdegsbröd som vi bakar helt utan jäst. En kompis till mig hade serverat det till några vänner som absolut inte trodde på att det var jästfritt
Lägg degarna med vikytan uppåt så att vikhytan hamnar på plåten när brödet gräddas. Brödet ska inte förvaras i en plast eller papperspåse utan ska bo på en skärbräda med snittytan nedåt
Om det är något som jag är aldrig gör så är det tårta men jag har ingen bra erfarenhet av tårta så jag har aldrig gillat det och har aldrig grottat ner mig i tårtvärlden MEN jag har börjat att upptäcka så mycket vackra skapelser och min nyfikenhet att baka har väckts till liv så i helgen bakade jag en tårta till Kevin eftersom han var så duktig när han var med i Morgonshowen på Barnkanalen i Fredags
Segt och med helt otrolig smak, precis som det ska smaka tycker jag. Levain är ju det franska ordet för surdeg så brödet är helt enkelt ett ljust surdegsbröd
Brödet blev underbart gott , med syrlig smak och seg, spröd skorpa, precis som jag vill ha det. Ja det kommer blir fler brödbak på levain framöver, vill testa att baka ett lite grövre bröd också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.