Smält smöret i en kastrull och värm till 45-50 grader tillsammans med olivolja, mjölk, salt, sirap och brödkrydda. Nagga med en gaffel och grädda i mitten av ugnen, 10-15 minuter
Nej dessa är mer scones-aktiga i sin form. Dessa rågsiktskakor är en sådan sak. Smält smöret i en kastrull och värm med olivolja, mjölk, salt, sirap och brödkrydda till 45-50 grader. Smält smöret i en kastrull och värm med olivolja, mjölk, salt, sirap och brödkrydda till 45-50 grader Blanda torrjästen med rågsikten i en bunke och häll ner i degvätskan, tillsätt ättika och börja knåda
18 laskiaispullaa - 18 semlorLeilan laskiaispullat 1 rkl kuorittuja kardemummansiemeniä3 dl maitoa 50 g hiivaa 1 1/2 dl sokeria1/2 tl suolaa 150 g pehmeää voita1 kananmuna11-12 dl erikoisvehnäjauhojaHienonna kardemummansiemenet huhmaressa ja kaada kattilaan maidon sekaan lämpenemään kädenlämpöiseksi. Voitele pullat kananmunalla ja paista uunin keskitasolla noin 6-7 min. Leilas semlor1 sats vetedeg1 msk kardemummakärnor3dl mjölk50 färsk jäst1 1/2 dl strösocker1/2 tsk salt150 g mjukt smör1 ekologiskt ägg11-12 dl vetemjöl specialStör kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader. Jäs degen i en bunke under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter. Jäs under bakduk i 45-60 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i 6-7 minuter. 18 laskiaispullaa - 18 semlor. Leilan laskiaispullat 1 rkl kuorittuja kardemummansiemeniä
Leilas brownies. Leilas brownies. De här underbara brownisarna, efter ett recept av Leila Lindholm, är helt livsfarliga att baka, för de är nämligen så goda så att det är helt omöjligt att bara ta en bit
Idag är det 1 maj och det är dags att fira in våren (bland annat…). Leila Lindholms sega kladdkaka från ”a piece of cake” är en av alla fantastiska kladdkakor och passar väl utmärkt en dag som denna
Efter gårdagens chokladfest lämnade massa smält choklad som blev perfekt att göra Rocky Road på. Tog vad som fanns hemma och fick tipset om att använda skumtomtar istället för marshmallows av Mumsfillibaba
Låt degen jäsa i 1-2 timmar, tills den uppnått dubbel storlek. Efter att ha hört mycket dåligt om industribakat bröd, tänkte jag att jag skulle försöka baka ett av familjens favoritbröd, Polarbröds rågkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.