Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
Smaka av med salt. Fräs löken i hälften av oljan mjuk på medelvärme ca 10 minuter under omrörning. Tips på hur du kan förnya din ratatouille, 5 smarta rätter medratatouille
Nedan får du ett recept på en god laxfilémed soltorkade tomater, basilika och fetaost. Idag har jag varit ledig och började dagen med att äta en mysig hotellfrukost med min syster
Häll av mjölken och mixa purén med smör och smaka av med persilja och lite vitpeppar. Finhacka schalottenlöken och lägg i kastrull med citronjuice och vitt vin
Slå på de krossade tomaterna och 2 msk med strimlad basilika och låt allt puttra tio minuter. Täck stekpannan med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 40 minuter
Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
Häll tomatpuré i botten på en rund ungsform eller en ugnsform med runda hörn. Vi har gjort den vanliga grytliknade versionen på ratatouille några gånger
Nästa gång skall jag nog slunga med lite spenat i fyllningen för att få in lite dekorativ grön färg. Tomatsåsen hade jag faktiskt färdigköpt med en smak av oliv
Pensla laxen med senapsblandningen och vänd den i ströbrödsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Servera till laxen tillsammans med kokt potatis, kokta ärter, kokta sockerärter och citronklyftor
Grillad laxfilémed serranoskinka, krispiga klyftisar, en kall sås och sallad♥. Grilla laxfiléerna på folie i några minuter på varje sida tills laxen fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.