Fisk o skaldjur

Fisk o skaldjur

  • 69 Recept
Räkgryta

Räkgryta

räkor. Skala räkornaoch spara skalet. Fräs skalet i oljan tills det vitnar. Sila av och spara buljongen. Strimla paprikorna
Parmesanpanerad torskfilé med rotsaker 11 propoints

Parmesanpanerad torskfilé med rotsaker 11 propoints

Vispa upp ägget och vänd fisken i det och sedan i ströbrödet. Stek fisken i margarin. Händer inte så ofta att jag fastnar för deras recept, är ju liksom därför den här bloggen har kommit till, men det här var riktigt gott
Lax under skärgårdstäcke

Lax under skärgårdstäcke

Vit ut fiskbitarna åt var sitt håll fast låt dem sitta ihop i mitten. Gör ett snitt i mitten av varje laxbit fast inte rakt igenom
Rökta räkor


Rökta räkor


Placera de frysta räkorna över gallret och strö över med saltet. Tänd och sätt locket över. 11/2 dl bokspån
. 1800 g frysta räkor
. 1havssalt efter smak
Täck botten på röken med aluminiumfolie, strö spånen över och lägg på enris. Provsmaka efter 10-15 min
Räkor med vitlök och chili

Räkor med vitlök och chili

1 röd chilifrukt 4 klyftor vitlök 0,5 citron, citronskalochcitronsaft 0,5 kruka färsk koriander 2 msk olivolja (till stekning) 50 g smör (till stekning) 280 g skalade räkor, avrunna och skalade räkor (eller 600 g färska räkor) 2 krm salt vitlöksbröd
Paella med räkor och musslor

Paella med räkor och musslor

Fräs lök och vitlök i matfett i en gryta. Späd med vatten ochkycklingfondoch låt riset sjuda under lock, enligt anvisningarna på förpackningen
Fiskgryta med musslor och räkor

Fiskgryta med musslor och räkor

Servera fiskgrytan med potatis, citronoch dill. Koka upp mjölk ochfond i en gryta tillsammans med mjölet utrört i grädden
Skaldjursrisotto med hummer, räkor och musslor

Skaldjursrisotto med hummer, räkor och musslor

"Krämig risotto av musselbuljong, fänkål, en gnutta saffran ochmassor av godaskaldjur. Den här mumsiga risotton åt Anette och jag förra helgen och receptet är från Allt om mat
Torskrygg med jordärtskockskräm och tomater med pepparrot

Torskrygg med jordärtskockskräm och tomater med pepparrot

Torskrygg800 g torskrygg med skinn matolja salt. 1Bakad jordärtkockskräm800 g jordärtskocka (ca 600 g skalad) 150 g smör olivolja salt. 1Pepparrotstomater200 g romanticatomater 1 klyfta vitlök, riven 0,5 rödlök, finhackad 1 msk rödvinsvinäger 2 msk olivolja 50 g färsk pepparrot, nyriven salt svartpeppar
Ugnsbakad torskrygg med räk- och dillsås

Ugnsbakad torskrygg med räk- och dillsås

600 g torskrygg salt. Räk- och dillsås400 g räkor med skal 3 dl vitt vin 3 dl vatten 4 dl vispgrädde 1 gul lök 1 morot 1 selleristjälk 1 msk tomatpuré 1 kruka dill majsstärkelse, till redning 1 msk olja, neutral 25 g smör salt vitpeppar. Till servering600 g potatis
Torskrygg med potatiskaka och tartarsås

Torskrygg med potatiskaka och tartarsås

Torsk600 g torskrygg, i portionsbitar à 150 g 5 dl vatten, kallt 1,5 msk salt. 1Tartarsås5 cornichons, finhackade 1 bananschalottenlök, finhackad 2 msk kapris, grovt hackad 1 msk persilja, hackad 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs svartpeppar salt. 1Potatiskaka300 g fast potatis, skalad och fint skivad 300 g spetskål, grovt skuren 2 bananschalottenlökar, fint skivad 1 klyfta vitlök, finriven 100 g bladspenat 20 g parmesanost, finriven 3 ägg olivolja salt svartpeppar. 1Spetskålsallad med spenat150 g spetskål, finstrimlad 50 g bladspenat 1 bananschalottenlök, fint skivad 2 msk olivolja salt svartpeppar
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

1 kg musslor med skal 1 dl vatten 75 g smör, rumsvarmt 1 tsk sambal oelek 1 limefrukt, rivet skal av 2 msk färsk persilja, hackad 1 klyfta vitlök flingsalt, till ungformen
Kokta musslor

Kokta musslor

I fredags fyllde Anders år och det firade vi med att äta koktamusslor med aioliochsötpotatispommes