Lägg den i en skål med lite socker på o kallt vatten, detta ska gå snabbt. Ceviche a la Pampa. Skölj nu löken i kallt vatten med lite socker, pressa sedan lätt med händerna så vattnet rinner ut
Ceviche på lax på svenskt vis – med svenska smaker är en rätt inspirerad av det sydamerikanska sättet att servera fisk på där den marineras i citron- eller limejuice och smaksätts med chili
Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Lägg laxen i en ugnsform. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 3 dl grädde. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
När vi var i Chile fick vi lära oss att det finns vissa oklarheter från vilket landdenna rätt kommer ursprungligen men detspelar inte så stor roll, för det är gott hursom
Häll på vatten, vin (matlagningsvin fungerar utmärkt) och grädde och låt alltsammans koka upp. Stek baconet några minuter innan du lägger ner purjolöken samt champinjonerna och låter dem steka med tills de är mjuka
Han vill ha den stekt i skivor, jag strimlar köttet till en Sauté de Boeuf àla Parisienne. Det är en slags fransk Biff Stroganoff, som Julia Child skriver om i kokboken Det goda franska köket
& klicka över de över laxen. Blanda i den rivna osten, italiensk salladskrydda, salt & svartpeppar. Tänkte att jag slänger in ett recept på middagen jag gjorde idag
Det är syran från limen som kommer tillagalaxköttet. Lägg upp i snygga glas, t ex martiniglas och servera några skivor vitlöksbröd till och mousserande vin passar bra som dryck
Vill dela med mig av vår goda förrätt som vi hade på påskafton, en ceviche med gravad lax (jag användedensaffransgravade jag gjorde härom dagen) och pilgrimsmusslor, så himla gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.