1 rapsolja,
gärna kallpressad1. Sätt ugnen på 150°. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakpapper. Bred på crème fraiche och strö över osten. Grädda till fin färg mitt i ugnen, ca 15 min.2. Under tiden, strimla laxen och finhacka gräslöken. Blanda gräslöken med citronskal och olja.3. Ta ut den färdiga tarten, låt svalna något. Fördela lax och gremolata över, skär i bitar och servera direkt.Dryckestips2014 Muscadet Sèvre et Maine sur lie, Frankrike,
Nr 2275, 79 krellerLanglois Crémant de Loire Brut, Frankrike
Gnid in laxfilénmed ex. Varmröktlax. Rökta räkor. Tänd upp kolen i rökinsatsen, lägg på valfritt rökspån över glöden och lägg laxen i grilldelen (gärna på ett aluminiumgrilltråg)
Det här är en variant av ugnsbakad laxmedrökt paprika och vitlök. Blanda laxenmed resten. Kokt varm potatis blandad med en pesto med persilja, vitlök, citron och olivolja
Blanda först den kokta pastan med limecremen och sedan med spenaten och den röktalaxen. Igår var jag på afterwork med ett par väninnor och vi satt på uteservering och tyckte kändes om en sommarkväll och idag regn nonstop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.