1 Citroncrème3
dl crème fraiche 0,5 citron, saft och rivet skal salt, nymalen svartpeppar
1 Topping100
g fransk bondost eller liknande, riven 100 g comté eller liknande, riven 50 g kallrökt lax 4 msk gräslök, finhackat 2 rödlök, finhackat 1 kruka dill, finhackad (ej stjälkar)Sätt ugnen på högsta värme och grillfunktion. Vispa crème fraiche och citron hårt med elvisp ca 5 minuter tills den är tjock och fluffig. Smaka av med salt och några drag peppar. Lägg över i spritspåse eller liknande. Skär upp laxen i små bitar och ställ åt sidan. Mjöla bänken och dela upp pizzadegen i fyra lika delar. Baka ut små minipizzor, en åt gången. Värm en ugnssäker stekpanna tills den är rykande het och lägg i en minipizza. Lägg på ost och ställ in pannan i ugnen. Baka sedan 5–10 minuter tills den har fått fin färg. Toppa varje minipizza med rökt lax, spritsa ut några toppar citroncrème samt strö över gräslök, rödlök och dill.
Skär upp eller stansa ut rundlar (puckar) med ett mått och lägg upp på tallrikar medlaxrosor. Mosa potatis och pals-ternacka lite slarvigt med en ballongvisp
Lägg upp laxenoch krydda med rivet citronskal, svartpeppar, chili och dill. Vispa ihop äggulor med vatten och värm under omrörning, antingen i vattenbad eller på platta med låg värme tills den börjar tjockna
I lördags åt vi skink-inlindad laxmed tagliatelle och spenat. Laxfilé. Det var en riktigt het sommardag och lusten att laga mat var nästan obefintlig så vi gjorde en snabblagad, men ändå riktigt god helgmat
Jag varvade mina pannkakor med en Srirachamajonäs, och toppade allt medkallröktlaxoch avokado. Lite kokt quinoa, lite pumpapuré, lite vårlök var som fanns, men med hjälp av ett ägg och lite mjöl blev det till en perfekt pannkakssmet
Lägg laxenmed skinnsidan nedåt på en baklåtspappersklädd plåt eller smörad form. Krydda med lite salt, citronpeppar och lägg lite smörklickar ovanpå, under tillagningen brukar jag ösa fisken några gånger
Rökt laxoch en len äggröra smaksatt med gräslök gifter sig gott ihop med en citronsyrlig sås. Rikligt med lite färska örter till och du är i hamn för kvällen
Servera medkallröktlax, citron, tomat och ruccola. Koka potatisen och låt den svalna. Slå dressingen över potatisen och rör om mycket försiktigt så potatisen inte trasas sönder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.