Tarte flambée med kallrökt lax och citroncrème
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 pizzadeg (köp på närmsta pizzeria)
  • 13 dl crème fraiche
  • 10,5 citron, saft och rivet skal
  • 1 salt, nymalen svartpeppar
  • 1100 g fransk bondost eller liknande, riven
  • 1100 g comté eller liknande, riven
  • 150 g kallrökt lax
  • 14 msk gräslök, finhackat
  • 12 rödlök, finhackat
  • 11 kruka dill, finhackad (ej stjälkar)
  • 1 Citroncrème3 dl crème fraiche 0,5 citron, saft och rivet skal salt, nymalen svartpeppar
  • 1 Topping100 g fransk bondost eller liknande, riven 100 g comté eller liknande, riven 50 g kallrökt lax 4 msk gräslök, finhackat 2 rödlök, finhackat 1 kruka dill, finhackad (ej stjälkar)Sätt ugnen på högsta värme och grillfunktion. Vispa crème fraiche och citron hårt med elvisp ca 5 minuter tills den är tjock och fluffig. Smaka av med salt och några drag peppar. Lägg över i spritspåse eller liknande. Skär upp laxen i små bitar och ställ åt sidan. Mjöla bänken och dela upp pizzadegen i fyra lika delar. Baka ut små minipizzor, en åt gången. Värm en ugnssäker stekpanna tills den är rykande het och lägg i en minipizza. Lägg på ost och ställ in pannan i ugnen. Baka sedan 5–10 minuter tills den har fått fin färg. Toppa varje minipizza med rökt lax, spritsa ut några toppar citroncrème samt strö över gräslök, rödlök och dill.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.