Äntligen lyser ljusstakar och stjärnor i de annars så svarta fönstren. Här i Göteborg har vädret varit av värsta sorten och jag har faktiskt inte varit ute på hela dagen
Har blivit ett litet uppehåll här på bloggen ett tag då jag har varit utan dator en längre tid (fortfarande utan dator) men eftersom jag tycker det är så kul att fota och får så mycket positiv feedback från alla möjliga håll så är det svårt att hålla sig borta
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
En traditionell röd glögg, något mindre söt och en riktigt bra balans mellan sötma och syra. Någon till att dricka under adventstiden och ett par för vinkällaren
Toppingen med lavendel kan anpassas efter vad man har tillgängligt. I vårt letande efter lämpliga saker att servera i vårt kafé i Blå Huset blev vi tipsade av en god vän om detta recept med blå vallmpfrön och massor med citron
Jag är som ni säkert märkt glad i biscotti och de med lavendel är klart bäst tycker jag jag gillar mina små som en munsbit till kvälls teet men man kan självklart göra dessa större och förlänga gräddningstiden om man önskar
Blåbär fanns i frysen sen i somras och en flaska Berentzen’s Apfelkorn fick jag i höstas. Förut om åren har jag kokat glögg på Röda och Svarta Vinbär och Lingon, de blev också mycket goda
Kan även tänka mig att Lucia själv njöt av alla citrusfrukter och granatäpplen på sin tid i Italien. Att värma dryck med kryddor är en tradition med gamla anor i Sverige, den kom från början just från Medelhavet och de gamla grekerna och romarna
December levererar snö och minusgrader, helt underbart. Lagom till första advent och alla stundande glöggkvällar har vi satt ihop lite julinspirerad plockmat
Rosa rödbetsbiscotti en favorit både hemma och på jobbet till fikapausen. Skala rödbetan och kör den till småbitar i mixer blanda med smöret och kör lite till
Ta ut och låt kallna. Låt paprikan rinna av och kör till slät creme i matberedare eller mixer. Ädelcheesecake på pepparkakaBlåmögelost och pepparkaka är givet på glöggpartyt
Igår var det storstädning, stortvättning, rensning av garderob och adventspyntning. Imorse vaknade jag till en adventsprydd lägenhet, gnistrande snö ute och en helt fantastisk känsla
Idag har vi genrep för Stjärnjul, och i morgon ger vi två konserter. Ja jag ska inte sätta någon vinglögg, utan en lite nyttigare alkoholfri, så att både jag och min dotter kan smaka den på söndag vid vår mysstund och adventsfika
-) Blanda sedan in lavendeloch finhackad choklad. 200 g smör5,5 dl vetemjöl2 dl strösocker1 tsk bikarbonat2 msk sirap1,5 msk torkad lavendel100 g mörk chokladhacka / knåda ihop smör, mjöl, socker, sirap och bikarbonat till en deg. ta ut och gör 20 skivor av varje rulle. lägg på bakplåtspapper på plåt och grädda i 10 min i 200 C. 1,5 msk torkad lavendel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.