Toppingen med lavendel kan anpassas efter vad man har tillgängligt. I vårt letande efter lämpliga saker att servera i vårt kafé i Blå Huset blev vi tipsade av en god vän om detta recept med blå vallmpfrön och massor med citron
Jag är som ni säkert märkt glad i biscotti och de med lavendel är klart bäst tycker jag jag gillar mina små som en munsbit till kvälls teet men man kan självklart göra dessa större och förlänga gräddningstiden om man önskar
Hacka chokladen och blanda ihop alla de torra ingredienserna förutom mandeln. Vispa äggulor med sockersorterna och hunungen till en ljus och pösig smet
Tricket är både smeten som innehåller precis lagom mängd av olika ingredienser och tiderna på olika temperaturer i ugnen, samt att man skär upp dem så fort de tas ut ur ugnen
Igår bakade jag choklad- ochmandelbiscotti som fick stå i ugnen och torka över natten, trevlig överraskning i förmiddags när vi satte oss ned en stund och njöt av en kopp kaffe
Rosa rödbetsbiscotti en favorit både hemma och på jobbet till fikapausen. Skala rödbetan och kör den till småbitar i mixer blanda med smöret och kör lite till
-) Blanda sedan in lavendeloch finhackad choklad. 200 g smör5,5 dl vetemjöl2 dl strösocker1 tsk bikarbonat2 msk sirap1,5 msk torkad lavendel100 g mörk chokladhacka / knåda ihop smör, mjöl, socker, sirap och bikarbonat till en deg. ta ut och gör 20 skivor av varje rulle. lägg på bakplåtspapper på plåt och grädda i 10 min i 200 C. 1,5 msk torkad lavendel
Serverad med gröna bönor, nypotatis och en reducerad skysås med smör är detta en rätt med löfte om sommaren, vilket passar lika bra nu som i augusti när sommaren verkligen är här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.