Varva sås, spenatochlaxmed pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och riven ost
Lägg därefter på ännu en lasagneplatta, täck dessa med den röktalaxen samt resten av spenaten. De flesta har nog gjort lasagne i ugn men här kommer en variant där man kokar lasagneplattornaoch sedan bygger ihop dem med övriga ingredienser lagar på lager
Varva sås, spenatochlaxmed pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och riven ost
Bre sedan ut ett lager av ricottablandningen, lägg på några tomatskivor och strö över lite strimlad skinka och pumpakärnor och lägg sist på lasagneplattor
Garnera med små dillvippor. Tillsätt citronskal, röktlaxoch lite salt och svartpeppar. Hacka spenaten grovt, lägg den i kastrullen och låt den smälta ner
Varva sedan lasagneplattor, tomatskivor, laxoch sås. Tina den stuvade spenaten i en kastrull på medelvärme tillsammans med hälften av osten, vatten, grädden samt salt och peppar
4 500 g färsk fylld pasta (t ex ostfylld tortellini) 2 msk smör 3 msk vetemjöl 8 dl mjölk (3%) 1 krm riven muskotnöt 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar 200 g kallröktlax 200 g fryst bladspenat (tinad) 250 g körsbärstomater 2 dl riven lagrad ost (t ex präst- eller sveciaost) färsk basilika till garnering Lägg till i inköpslistan
400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca 1 gul lök, hackad 2 klyfta vitlök, hackade 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 1 dl vitt vin 250 g Zeta mascarpone 65 g spenat 200 g röktlax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.