Blanda lammfärsen i en skål med lökpulver, rosmarin, ägg, salt och peppar. Tzatziki. Lägg över i en ugnsfast form och ringla över och gnugga potatisarna med oljan
Blanda gurkrivet med resten av ingredienserna. Detta kommer att ge en fastare tzatzikisås. MEN vill du göra den längre (och bättre) varianten så börja med att hälla yoghurten i kaffefilter för att sila ifrån vasslen
Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt, peppar, ev mer sambal oelek och fond. Servera de färdiga spetten tillsammans med couscoussallad och vitlöksås
Dela gurkan och skrapa ut kärnorna med en tesked. På grillen fixade vi kebabkryddade köttfärsspett och sparris och i köket fixade vi sallad o vitlöksstark tzatziki
Smaka av med salt och nymald peppar. Skölj och riv gurkna på rivjärnets grova sida. Lägg gurkan i en sil, strö över lite salt och låt det dra i ca 20 minuter
Blanda den rivna gurkan med salt i en bunke. Här hittar du mitt recept på vanlig tzatziki. Blanda med de övriga ingredienserna och smaka av om du vill ha mer salt eller citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.