Vi åkte till Prag och firade Håkans 45-årsdag, njöt av fantastiskt höstväder och en massa god mat. Då är det åter dags för jubileum här i vårt kök, det fjärde i raden
För att krångla lite extra körde jag köttet i sous vide-maskinen i fyra timmar i 56 grader. Kör i vakuumförslutare och lägg i sous vide i 56 grader i tre-fyra timmar. Det tar mellan 45 minuter och en timme beroende på ugn. 12-15 klyftor färsk vitlök. 1 - 1,5 dl grädde. Au Bon Climat Knox Alexander Pinot Noir 2009 (nr 79985) 349 kr
Idag är ingen vanlig dag, nej det är bloggens 5-årsdag. Det känns nästan ofattbart, men jag har faktiskt oförtrutet hållit på att blogga i 5 år. Den kreerades första gången till en av mina svärsöners 35-årsfest nu i sommar. 4 kylskåpskalla äggvitor - sammanlagd vikt 135 g. 125 g mörk choklad av god kvalitet, 70% - 76%. Fördela smeten i de 2 cirklarna och grädda båda plåtarna samtidigt i 150 graders varmluftsugn eller en plåt i taget på 175 grader i vanlig ugn. Tar ca 25 minuter. 4 kylskåpskalla äggvitor - sammanlagd vikt 135 g 2 msk rismjöl. 125 g mörk choklad av god kvalitet, 70% - 76%
Millans topp 5. Marias topp 5. Chrisses topp 5. Både 2013 och 2015 rankade Cision oss som en av Sverige största matbloggar, baserat på inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och delning i sociala medier. (Här borde jag väl egentligen skriva lite om näthat också, för ni anar inte hur hatad man tydligen kan bli efter att ha synts 15 sekunder i en reklamfilm. 2015 rankade C
Blandningen är 50 -50 vilket innebär att det vanliga sockerintaget bara blir hälften än normalt. 125 g mald sötmandel. Sätt ugnen på 175 grader. ca 20-25 min. 75 g smör. 250 g bär, jag valde björnbär. 125 g mald sötmandel. ca 20-25 min Låt svalna. 75 g smör. 250 g bär, jag valde björnbär
Då vi är väldigt förtjusta i italiensk mat, vin, konst, kultur (vi omfamnar såväl romarriket, Medicis Florens som Scaligeris Verona mm mm mm i detta) och mode (Bröllopsresan som avslutades med shopping i Milano är något vi fortfarande gärna pratar om), kändes det som om det vore på sin plats att fira Italiens 150 års dag med en italienbaserad fyra rätters måltid. Spenattagliatelle med musslor2 pkt färsk spenatpasta2 burkar konserverade musslor5 dl creme fraiche2 dl riven parmesansaften från 2 citronersalt och peppar efter smakKoka pastan enligt anvisningarna på paketet. Saltimbocca8 tunna skivor kalvinnanlår8 skivor prosciutto8 salviablad23 msk olivolja100 g smör2 dl matlagningsvinBanka ut köttet mellan två plastfolier tills de är 0,5 cm tjocka. Panna Cotta5 dl vispgrädde1/2 dl strösocker1/2 msk vaniljsocker3 gelantinblad250 g bär att servera tillVärm grädde och socker på svag värme
I dag fyller bloggen 2 år, 2 år. 150 gram smör. 0,5 dl mjölk. 25 gram Osaltat smör. Låt koka i ca 5 minuter, hur länge kolan ska koka beror det på hur lös du vill ha kolasåsen. 5. Fyll spritspåse med stor runt tyll (ca 1,5 cm). 150 gram smör. 0,5 dl mjölk
Baka i ugn, 150° ca 20 minuter. Ös köttet och stek det klart i ugn, 130° till 53° innetemperatur. Låt köttet vila i 5 minuter. Bryn köttet riktigt hårt till 53 grader eller till köttsaft sipprar fram, salta
Göta-pepper vad tiden springer iväg JUST idag. Det är möten, samtal och telefonen ringer varm hela tiden och jag har skolat in en toppentjej på jobbet som nu jobbar kvällen så det blir nu att fira älskade maken på tu man hand i lugn och ro
50 g smör. 250 g strösocker. 150 g mjölk. Sätt ugnen på 150 - 175°c. Fyll formen med smet och grädda i mitten av ugnen 40 - 45 min. Sätt ugnen på 175°c. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 25 - 30 min. 50 g mjukt smör. ca 5 dl florsocker. 50 g smör. 250 g strösocker. 150 g mjölk. 50 g mjukt smör. ca 5 dl florsocker
Vår största och viktigaste fråga igår var vad vi skulle laga för gott för att fira att vår mat- och bakblogg Livsnjutarnas Gourmetkök fyllde 5 år. Grattis till 5 år med bloggen
Minns för flera år sedan när jag såg Two Fat Ladies fritera en lustig blomma på tv. Låt smeten vila i 15 minuter, när den är klar ska konsistensen vara något tjockare än en pannkakssmet
Tillaga i 175 grader i ca 30 min. 4-5 dl gräddmjölk el matlagningsgrädde. Pressa ner vitlöken och låt det småputtra ca 5 min så att det blir krämigt. Strö på finhackade färska tomater och strö på god riven ost och gratinera i 250 grader tills osten smält. 175 grader. 4-5 dl gräddmjölk el matlagningsgrädde
Lägg dem på galler och kör ca 20 minuter i 225 grader. När ca 5 minuter återstår, strö lite riven ost över och avsluta under grillelementet. 350 g kikärtor. 350 g champinjoner
1,5 dl grädde. Gratinera i ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter. Lägg det i en form, täck med aluminiumfolie och låt gå i ugnen ca 15-20 minuter. 1,5 dl grädde. 175 grader ca. 15-20 minuter
500 g krossade tomater. Låt puttra ca 15 minuter. 500 g krossade tomater. Nu börjar året lida mot sitt slut och jag har kikat igenom statistik för årets alla inlägg och recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.