Värm mjölk och matfett till 37°C. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut det med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, hjorthornssalt, stött kummin, rågmjöl och det mesta av vetemjölet
I vår sallad umgicks rucola med lövtunna skivor av rå polkabeta och fänkål (mandolin, säger jag bara, it's the shit), rivna bitar av dill samt en tjock dressing med senap och balsamvinäger
Bland annat ägnade jag en hel kväll åt att baka dessa rågknäckebröd❤. I helgen improviserade jag ihop den här kycklingrätten med bland annat koriander som smaksättare
Från vänster. Primörgrönsaker med kryddig hollandaisesås, sparrisrisotto med kalv och gremolata, rabarbersoppa med vit chokladmousse och söta smulor, från boken "Taste by Louise", foto
Skär köttet i lövtunna bitar, lättast är om köttet är lite fryst när du skär den. En lättlagad rätt med biff och broccoli inspirerat från det kinesiska köket
Lägg i kylen 1 dag och skiva sen köttet i lövtunna skivor, gärna med skärmaskin. Koka upp vatten, salt och salpeter, rör om så saltet löser sig, ställ att svalna
Rosen gör du enklast genom att lätt föra baksidan av en matsked över en marsipankula (ta lite florsocker till hjälp) så att du får lövtunna blad som sedan kan sättas samman till en ros
2 rektangulära tunnbröd200 g kantskuren chèvre 1 ½ msk riven pepparrot ½ msk flytande honung 1 krm svartpeppar 1 dl frysta lingon150 g rökt viltkött eller hamburgerkött i lövtunna skivor 1 näve ruccolaBlanda chèvrè med pepparrot, honung och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.