Rapsgrisskinkan blev faktiskt 'Svensk Mästare' på årets Chark-SM. Receptet på griljering med ströbröd kommer från ICA, blev så sugen på att testa då det var honung i, och det blev den godaste griljeringen någonsin, lätt smak av det söta mot det salta
Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt kokt skinka behövs en god griljering. Skär av svålen (och lite av fettranden om du vill) och lägg skinkan i en långpanna
Servera med ris, pasta eller potatis och en krispig sallad gjord på isbergssallad, gurka och majs. Skär skinkan i skivor, tunna eller tjocka efter eget tycke
Många har nog liksom jag fått en del julskinka över och är samtidigt lite trött på julmat. Jag strimlade ner skinka och gjorde en skinka och broccolipaj
Blanda grädden med tomatpuré och potatismjöl. Skär skinkan i skivor och lägg dem i en ugnsäker form. Servera med kokt potatis och en sallad eller enbart med grönsaker
150g margarin 4 dl mjöl 1-2 msk vatten 1/2 tsk salt Fyllning. 150 g rökt skinka 250 g broccoli 1 röd paprika 4 ägg 2 dl matgrädde 1 mozzarella ost 1 dl riven lagrad ost salt peppar Gör så här. Sätt ugnen på 200 grader Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen Tryck ut degen i en pajform eller annan ugnsfast form Lägg broccolibuketter, tärnad skinka och hackad paprika i skalet Smula sönder mozzarellan och blanda med den rivna osten Strö över blandningen i pajskalet Blanda samman äggstanningen salta och peppra, man kan vara generös med peppar då men ej kryddat pajen i övrigt Slå över stanningen över resten av fyllningen Grädda i 45-50 minuter 150g margarin. 1-2 msk vatten. 150 g rökt skinka. 45-50 minuter
Den går utmärkt att äta som den är eller med tillbehör som tex bär, kvarg eller grädde. -). Tillsätt lite mer vatten om det är svårt att mixa (man får jobba lite med mixern, då det blir som en lös deg)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.