Pålördagar är det roligast att laga mat för då kan man lyxa till det lite. Jag hittade ett recept på potatisrosor som jag länge har velat prova och igår fick jag chansen
Vi kommer då att koncentrera oss på det österrikiska-bayerska köket. Som huvudrätt kommer vi tillaga schweinehaxe, dvs fläsklägg som vi kommer att fixa på grillen
Idag stod det soppa på menyn. Och låt soppan koka på svag värme 2-3 min. Det var kalt ute och jag orkade helt enkelt inte halka/hasa/ åka skridskor till affären
I veckan blev Annie hämtad på dagis av sin älskade Gudmor. Jag använde den här gången det jag hade över från kalkonjulbordet, dvs rökt skinka och pepparsalami på kalkon som jag knaperstekte
Lördag, solen skiner på en fantastiskt blå himmel och det är fortfarande förvånansvärt varmt ute. Men som alltid kan jag inte låta bli att göra på mitt eget sätt
Tårta hade jag också fixat men det fick hon först på söndagsmorgon då hon egentligen fyller år. För några helger sedan så åkte jag och gubben iväg till stora staden och överraskade våra kompisar med ett besök
salt & peppar. Så vi flyttade vegetarisk lördag till idag. Det blev lite omplanerat i helgen då Märta bestämt att de skulle grilla hamburgare på hennes biokalas igår
I lördags fick vi lite oväntat besök, och de är ju så himla trevligt men då är de bra och ha något snabbt, enkelt och gott recept i rockärmen att plocka fram så man kan bjuda på lite go fika
Lördag kväll hade vi Frida & Daniel påbesök. Det hela slutade bra, vi bjöd på rosa champagne & åt en trerätters, super mysig kväll ända in på småtimmarna
-) En bättre investering sig själv (eller sina vänner) är svår att hitta. -) Det blev ett yogapass på dagen sedan chill och långsamma förberedelser inför kvällens (förmodligen galna) upptåg
Hösten kom som ett brev på posten. Hur fint vädret än varit de sista veckorna så tackar nu björklöven för sig, dagarna blir kortare och ljusen på köksbordet är för jämnan tända
Tror bestämt att det får bli ett besök i simhallen i nästa vecka. så plockade mannen och jag fram våra cyklar ur förrådet och tog en cykeltur på skogsvägarna häromkring
&mdash. - Svampquesadilla Ta vara på höstens smaker och bjud på de här suveräna munsbitarna. &mdash. Låt den steka på medelvärme utan fett tills den slutat vätska sig
Stek på väg in i ugnen. Häll på steksky, grädde och crème fraiche. Salta lätt på varje lager. Lägg i steken, på med locket och sätt in i ugnen, 175°, till dess att köttet är mört och har en innertemperatur på 70-75°
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.