Om detta handlar om kulinarisk estetik, eller om mitt kontrollbehov, det kan vi låta vara osagt. Nu fann jag mig plötsligt ostörd hemma, ledig med barn som är ute och leker
Lägg lite av smeten mellan två bakplåtspapper och kavla uttill en tunn kaka. Ta av det översta lagret bakplåtspapper och vänd ner kakan i stekpannan (med pappret uppåt) Det gör ingenting om kakan är lite större än stekpannan för köttet kryper ihop jättesnabbt och blir en liten rund kababkaka i mitten
Hur mycket jag än tycker om att äta så rent, naturligt, ekologiskt och, framförallt, sockerfritt som möjligt, så är jag väldigt noga med att denna hälsosamma livsstil inte ska kontrollera mig
Men jag klagar absolut inte, tvärtom det ska blir så galet skönt att lämna den här vintern bakom mig och bara se framåt mot ljusare kvällar, ljumna vårmornar och en sol som ger fräknar på näsan
Formligen älskar färskpotatis och skulle nog kunna föräta mig på det. Jag hade bestämt mig för att laga till fisk denna ledig dag och när jag var på den lokala affären för att införskaffa den igår så hittade jag lite svensk färskpotatis som jag bara var tvungen att köpa (till priset 59
På med locket och låt gå 2,5 timme i 175° i ugnen. Ta sedan upp kycklingen, rör ned 2,5 dl créme fraiche och en matsked grov fransk senap i skyn och låt sjuda en stund
Smält smöret och låt det brynas men inte brännas. Lägg i en kastrull tillsammans med krossade pepparkorn, persilje- och dragonstjälkar, vinäger och vatten och låt sjuda tills hälften av vätskan kvarstår
Så vi pressar apelsiner för glatta livet här hemma och i dag till åt vi migas. Lite lagom lyxigt med färskpressad apelsinjuice till frukost och jag är storkonsument på apelsiner just nu
Lägg i separat bunke, smält smör i pannan, låt den bli riktigt het och fräs levern. Låt bubbla till en fin gryta med grädde och rom ca 10 minuter, servera med robust grönt som skivad vitkål eller romansallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.