Blanda ut jästen i den kalla mjölken tillsätt resten men inte allt mjöl med en gång blanda till en deg ta ut på bakbordet när du får en bra konsistens på degen och forma till frallor doppa ytan upp i mjöl innan du lägger de på plåten jag hade lite för lite mjöl på dessa
16 st 5 dl fiberberikade havregryn 2 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross 1 dl hela linfrön 2 tsk salt 7 dl vatten eller mjölk 2 msk olja 50 g färsk jäst 8 dl vetemjöl Lägg till i inköpslistan
Ett supergott och relativt lättbakat bröd med en härlig konsistens. Tillsätt salt, kli och havregryn. Jag tycker också väldigt mycket om sådant här bröd och äter det helst nybakat med lite smör, ost och paprika
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (ej i maskin). Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med plastfolie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.