Blanda i sockret och koka upp under ständig omrörning på medelvärme. Skala äpplena och dela i klyftor. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten
Jag börjar vecken med att tipsa om ett gott bröd, något jag brukar baka när vi har soppa, för då vill barnen gärna ha nybakt bröd till av någon anledning
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Tryck/kavla försiktigt ut degen på en långpanna med bakplåtspapper. Pudra över vetemjöl med en sil. Täck löst över degen med plastfilm och förvara kallt över natten, ex-vis i ett kylskåp
Glutenfritt långpannebrödmed oilvolja, timjan och flingsalt. Idag ska jag dela med mig av ett recept på ett gott, lättbakat och användbart och glutenfritt bröd som jag bakade i en mindre långpanna/ugnsform i helgen
När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.