Sojafärs är ett mycket bra alternativ för den som vill minska köttkonsumtionen men fortfarande göra liknande så kallad ”vanlig” barnmat som t ex biffar, ”köttbullar” eller spaghetti och ”köttfärssås”
Carl verkar inte ha det berömda anestesiologiska tålamodet och Leo, vad kan jag säga. De flesta barn ( och vuxna) gillar köttfärssås, det här är en slags gryta som antingen äts till pasta i vår familj eller som soppa med bröd till
I måndags var mina föräldrar här och medförde en hembakad äppelkaka till kaffet. Jag smugglade ner två bitar hembakt bröd (som han annars brukar gilla) i kakformen och gav en sån till honom
Vår dotter Saga har vuxit upp med stor del raw food i sin kost men nu när hon snart är sju så berättar hennes kropp ganska tydligt vad hon behöver och vill ha, och jag uppmuntrar henne att lyssna på sin kropps visdom
Daniel fick en bild på den här rätten på facebook och Max såg det och ville prova. grillkorvspaggeSkär korven i bitar och stick igenom några spaggestrån
Jag vakade av efter nattjobb i fredags och åkte hem till ett par vänner där vi hann njuta lite av solen innan den gick ned och serverades sedan en massa god mat
För vår del hade vi ett stort matintresse och älskade att laga massor av olika sorters mat, testa nya rätter och att laga mat tillsammans långt innan vi hade ett intresse för barn, för att uttrycka sig lite krasst
Barn lever idag i sockerchock och blodsocker som åker berg-o-dal-bana varje dag. De dricker läsk så att tänderna blir förstörda och de lär sig att sätta lika-med-tecken mellan sött och mys, glädje, tröst och andra känslotillstånd
Jag har saknat det, och jag hoppas förstås att ni bloggläsare har saknat mina inlägg… Jag har dock varit alldeles för upptagen med annat för att hinna blogga i den utsträckning jag egentligen skulle vilja, så kan det bli ibland, men förhoppningsvis ska ”bloggtorkan” snart vara över
Midsommarhelgen är över och semestern är här på riktigt. Tvätthögarna börjar nu att minska och man kan nu se tvättstugegolvet igen, gå igenom skåp man inte brukar och hitta saker som man har “lagt på ett suveränt ställe och som man därefter aldrig hittade igen”
Arvid och Sigrid är riktigt förtjusta i choklad. Fredagar och lördagar har vi (i likhet med stor del av övriga befolkningen) som godisdagar, eller "efterrättsdagar"
För den som aldrig levt någon särdeles lång tid under ekonomisk press, för den som inte är ensam, för den som har pengar på banken, för den som har råd att äta lunch ute varje veckan som dessutom kan åka kollektivt och så vidare, kan det sannolikt vara svårt att förstå min förtvivlan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.