Vårrullar med sojadipp och jordnötsdipp Sushi i olika varianter med inlagd ingefära, soja och wasabi Het köttfärs med salladsblad Blandade melonsorter på spett med hackad basilika Vårrullarna närmast på det gula fatet
Men jag tröttnar aldrig på grytor. Kanske den mest praktiska och goda maten man kan göra. Man kan variera den precis hur som helst efter smak och vad man har att tillgå
Blanda ordentligt. Härliga soliga fredag. Och snart är det helg. Inget jobb för denna helg i alla fall, men resa till Stockholm på söndag till min näringsterapeut, för att stämma av hur jag mår och mina "hälsoframsteg"
Postat av Elin torsdag 19/01 2017 kl. 19. 46 Kommentera. Hej igen vardagsmaten. Nu är vi hemma. Det tog oss mindre än ett dygn innan vi var inne i ekorrhjulet med skola och jobb igen
Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och klä in en stor pajform med degen. Receptet kommer från Tina Nordströms kokbok Jättegott Tina, som jag har fått av en föredetta kollega
Någonstans på det världsomspännande internet såg jag någon göra en stek med endast salt, peppar och lök som kryddning vilket egentligen rent logiskt borde vara det mest rätta
Efter vintersolståndet fick jag kombucha av Österlenhäxan Shaeen Svanede. Kombucha sägs hr en avgiftande och renande effekt på kroppen, samtidigt som det enl
Därför gjorde jag en ny variant med just fetaost i till lunch här i veckan. )#1 Tyckte linsbiffarna jag gjorde för ett tag sedan blev riktigt goda, men fetaost hade varit riktigt smaskigt att ha i
Vi har länge snackat om att vi måste prova jordärskockssoppa och när vi läste att Hanna tyckte att receptet var den bästa versionen hon provat hitintills så var det liksom inget snack längre
Bakhysteri fortsätter hemma hos mig. Denna gång har jag och dottern bestämt att vi bakar två olika sorts kakor till vår Fredag-filmkväll, istället för chips och godis
Idag är himlen grå och det ska visst komma regn, men igår sken solen från en underbar sommarhimmel. Efter en dag på sjön smakade det gott med grillat på altanen till middag
Igår kom sommaren åter, det där man pratar om som högsommarvärme i alla fall. Vi tillbringade dagen på en nästan vindstilla sjö tillsammans med mina föräldrar och klev innanför dörren hemma först efter sju
Ja, det stämmer. jag gillar lax. Färgen, smaken, priset. Det är en mångsidig fisk, rik på nyttiga fetter. Den är lätt att tilllaga (kokt, stekt, grillad, gravad m m), passar ihop med de flesta tillbehören och de flesta vinerna
Oups. Det blev ett långt, oplanerat uppehåll i mitt bloggande. Det beror inte på avsaknad inspiration eller att jag avstått från bak och matlagning som väl förtjänar att dokumenteras här i min blogg, utan på att jag befunnit mig på resande fot de senaste veckorna, och bristande internetkontakt har varit mer regel än undantag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.