Rapsolja eller kokosolja till fritering. Låt biffarna vila en liten stund en bit bort från glöden, så fördelas värmen bättre i köttet och det blir saftigare
Mört kött som oxfilé eller ryggbiff kan du bara vända i marinaden och sedan grilla eller steka direkt men marinera gärna en stund medan du förbereder tillbehör och tänder grillen
Blanda samman alla ingredienser och forma tillbiffar. Grilla på grill tills klara. Det blir en helt annat smak på en grilladbiff än en biff stekt i stekjärn
Servera fajitabiffen på nygrilladetortillor med gräddfil och salsa som tillbehör. Grilla tortillorna hastigt i en het stek/grillpanna utan fett alternativt värm upp dem i mikrovågsugn (se instruktioner på förpackningen)
4 4 skivor ryggbiff (à ca 150 g st) 1 tsk salt 250 g grön sparris olivolja 1 krm svartpeppar 1 romansallad 1 påse ruccola (à 65 g) 200 g burrata eller buffelmozzarella Tomatvinägrette 1 dl soltorkade tomater 1 liten vitlöksklyfta 2 msk vit balsamvinäger 1 dl olja 1 krm salt 1 krm peppar 1 dl finhackad basilika Till servering basilikablad hyvlad parmesanost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
500 g biff. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g biff Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 3 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong 3 dl couscous 8 salladslökar 1 knippe rädisor 150 g sockerärter 1 dl hackade färska örter 3 dl Kelda® mild citronsås
Vi använde den dels som kall sås till vår grillade kötträtt - och dels i bakade potatisar enligt ett recept som jag hittat på Sverigeskafferiets hemsida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.