Det firar vi med lite godis. Bäst att tillverka själv med andra ord, så man vet vad man petar i sig. Ena gången gjorde jag den med risgrädde och valde en mjölkfri ljus choklad baserad på ris
På toppen har jag även strött på salt mandel vilket passar utmärkt med chokladen. Grovhacka mandeln och stek i en stekpanna tillsammans med smör och salt tills mandeln börjar bli gyllenbrun och glansig
Inspirerad av en helt vanlig fulchoklad med mjölk och icke-rättivsemärkt choklad som jag inte vill lägga pengarna på (men som tyvärr är löjligt god) kokade jag ihop en veganiserad form av fudge med karamelliserade mandlar
Chokladfuge med mandel och gojibär. Jag är nog inte den enda som bakar nästan varje dag vid juletid. Det är så roligt och mysigt samt att inspirationen bara fortsätter att flöda
Den senaste i raden av olika äppelkreationer är alltså en lättgjord och god efterrätt där äpplena får samsas med mandelspån, kokosflingor, kanel, honung och kokosmousse
För visst måste man göra någon sensommardessert med plommon, annars missar man något. Alltså köpte jag mig ett gäng vackert blålilaskimrande plommon och knåpade ihop den här enkla men jättegoda plommondesserten, som smakade mums tillsammans med vaniljglass
Den här gången fick det bli en lättgjord laxpaté. Vi åt den med enbart en sallad och en sås gjord på hälften aioli och hälften lätt creme fraiche och med smaksättning av pressad lime och örtsalt
Den här lättgjorda efterrättspajen med smak av lime och citron såg dagens ljus förra veckan, när varken ork eller ingredienser var på plats, och jag "måste" få till något efterrättsaktigt till födelsedagskalas
Här är det bra förutom att vi har lite problem med vår ena toalett där vattnet bara rinner och rinner utan att det vill sluta så jag har suttit och ringt runt här på förmiddagen för att få det fixat
Vill man så är det gott att smaksätta med lite flingsalt, lakrits, frystorkad hallon, mandlar…. (droppa lite smet i kallt vatten, när det går att forma smeten till en kula med fingrarna är den lagom)
Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.