Tanken är att vi ska få upp tempot lite på kursen och också bli bättre på att dokumentera maten, recepten och våra lärdomar från kursen på våra respektive bloggar för att både hjälpa till att sprida vidare kunskapen vi ger till våra elever, men också för att dela med oss av ännu mer matglädje
Zeina och jag kommer att bli bättre på att dela med oss av recepten och lärdomarna vi lär eleverna på kursen på våra respektive bloggar framöver – med start med det här receptet
Gett mig stöd och terapi, låtit mig slå och knåda, gett mig inspiration och lärdom. Någonting jag vägrat släppa när jag bestämde mig för att byta livvsstil som betytt mycket för mig
För min del drar termin två snart igång och med lärdom från vårterminen så har jag så smått börjat bunkra upp i frysen med matlådor och diverse hemgjorda biffar att ta till efter långa skoldagar, eller på morgonen när det inte finns någon lunchlåda att tillgå
Jag tänkte att vi skulle sammanfatta mina tidigare inlägg och lärdomar på en och samma plats, samt ge lite pointers kring hur du på bästa sätt får till din pizzadeg, oavsett om det är på grillen eller i ugnen
En sak som jag tagit lärdom av är att utnyttja så mycket som möjligt av alla råvaror och att planera maten utifrån att allt ska gå åt och inget ska kastas
Så dagens lärdom fick bli att man kan improvisera fram en väldigt god ”brunsås” även utan soja. Som jag skrev i tidigare inlägg så har Anamma släppt två nya produkter
Med det sagt så har jag faktiskt varit förvånad över hur enkelt jag har tyckt att det har varit och jag har några enkla lärdomar kring det som jag vill lyfta
En lärdom jag tidigt fick ifrån mammas matlagning. TVÅ TOMATER I EN SMÄLLTrotts två dagars baksmälla lyckades jag och min kille ta oss 13 mil söderut för att för att spana på de legendariska hästtävlingarna vid Strömsholms slott
Man kan av detta dra två viktiga lärdomar. I söndags när jag vaknade så insåg jag plötsligt att den där påsktårtan med haren som överdoserat våren och påskäggen kanske inte skulle bli riktigt någon jättehit hos mig själv
Dagens lärdom. Ibland går det inte riktigt som man hade tänkt sig. Som till exempel när man ska göra karamellsås och allt bara blir en klump när man blandar det smälta sockret med grädden
Lärdom av detta. Scroll down for english. Jag har en väldigt tuff och hård publik här hemma. Tre stycken kräsna och svårflörtade matkritiker som ger utlåtande över så väl maträtter som mina bakverk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.