1 skinka 1 färdigkokt julskinka à ca 3 kg (gärna rapsgris) Senapsgriljering 1 äggula 4 msk osötad senap 1 msk flytande honung 1 msk majsstärkelse eller potatismjöl majsstärkelse (Maizena) att sikta över ca 1 dl ströbröd hela kryddnejlikor att garnera skinkan med Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
I dag kör vi vidare i vår julbonanza och det har blivit dags för julskinkan att ta plats på bordet. Vi tänker faktiskt vara så retsamt jobbiga att vi kör på med alla de recept och bilder som vi har från förra årets jul, vi vill ju att dom ska komma till användning istället för att bara ligga kvar i datorn och skräpa
Det här blev mitt resultat, det blev till och med en vegansk julskinka faktiskt. Jag blev supernöjd med resultatet och den får så himla fin gul färg också tycker jag
Toppa med lite extra ströbröd. Skär bort svål och överflödigt fett från den färdigkokta julskinkan. Blanda 1 äggula med 3 msk valfri senap (jag blandade helgrov och Edvins). 1 äggula med
Koka julskinkan själv eller köpa färdigkokt. Återkommer med resultat om några dagar. Först ut är en liten färdigkokt julskinka som jag har testat nu i helgen
Så klart hade vi julskinka. När jag tillagar en julskinka, så gör jag det alltid i ugnen. 1. a advent och då har vi som tradition att äta ett "mini" julbord och så blev det även i år
Efter förra årets misslyckande medjulskinkan var det kul att lyckas i år. Att långsamt rimma den under lång tid med en ganska ”svag” saltlag blev verkligen bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.