Kycklinggrytamedsmakav dragon och västerbottenost. Servera med potatis eller ris. Smaklig måltid. Vi måste handla mat till julmiddagen, sen blir det att komponera middagar av vad som finns i frysen och i andra skåp… inga problem det finns mycket av diverse kryddor och annat
Smaka eventuellt avmed lite salt, svartpeppar och socker om det behövs. Skär kycklingfiléerna i små bitar, krydda med salt och svartpeppar och stek i lite olja/smör i en djup panna eller kastrull tills de fått färg och är genomstekta
Skär kycklingen i stora munsbitar och stek med. Vrid upp värmen igen på grytan, ta av locket, krydda och tillsätt den koncentrerade fonden och creme fraichen
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Garnera med dragon. Smula ner osten och tillsätt crème fraiche och vatten. Servera med pasta eller ris. Skär tomaterna i bitar, tillsätt dem samt grovt hackad dragon och låt allt bli genomvarmt
Smakaavmed salt och peppar. Medtimjanoch vitlök blir det en ljuvlig smak till såsen också. Krydda med trocomare örtsalt, paprikapulver och torkad timjan
Skala och skär ner alla grönsaker i mindre bitar, utom vitlöken som du bara krossar lätt med kniven. Tillsätt vinägern och sockret i det kokande vattnet och låt sockret lösa upp sig
Skär entrecôten i 2 cm breda bitar på längden och trä upp på spett. Pensla spetten med marinaden och grilla dem i ca 4 minuter på hög värme. 1 msk färsk repad timjan. 1 tsk havssalt
Hoppas att ni njuter av påskledigheten med massor av god mat. Du kan använda andra frösorter än sesam och pumpafrön om du känner för det och har du inte något sesammjöl kan du exempelvis ersätta det med mandelmjöl eller kokosmjöl
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.