Detta är en mycket god måltid, kyckling i dragonsås medpurjolök. Skär kycklingköttet i bitar. Servera gärna med kokt potatis och kokta små morötter…då blir det gött
Servera med ris eller pasta. ½ msk kycklingfond. 400 g kycklingfilé1 liten purjolök1 msk smör½ tsk salt1 krm svartpeppar2 ½ dl mellangrädde2 msk tomatpuré½ msk kycklingfondSkärkyckling och purjolök i bitar eller grova strimlor. 400 g kycklingfilé. 1 liten purjolök
Strimla kycklingfilén. Bryn kycklingen i smör/kokosfett i en stor stekpanna tills den börjar få färg. Passar bra med ris 800 g strimlad kycklingfilé. 2-3 dl kyckling buljong
Även om jag använde mig av kyckling, purjolök och selleri som huvudingredienser i detta recept så tycker jag att det är roligt att experimentera med olika ingredienser för att variera både smaken på soppan och dess näringsinnehåll, så känn dig fri att experimentera med receptet på egen hand och skriv gärna dina egna tips i kommentar fältet nedan
Skala lök och vitlök och fin hacka båda, värm upp en kastrull eller gryta och stek lök och vitlök och kycklingen tills löken har blivit klar och kycklingen har fått lite färg
När den svalnat tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda med lite salt. Nu har jag dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan kokt och okokt kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.