Kycklingochbaconbiffar med currysås. Mixakycklingoch bacon ( om du inte kan mixa så hacka fintoch smått) hacka löken ochvitlöken smått, krydda med litevitpeppar (ej salt
Tog fram kycklingdelarigåroch rubbade så idag var det bara att slänga delarna på grillen. Vitkålen är ju så himla god nu, mjäll ochfin, så passa på och ät
Gör så här Sätt ugnen på 125 grader Salta och peppra kycklingfiléernaoch bryn dem runt om i smör Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigtimitten av ugnen till 65° innertemperatur, ca 30 min Skala och skär palsternackor och morötter imindrebitar Koka dem mjuka i lättsaltat vatten Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivoljaochcitronskal Smaka av med salt och peppar Dela champinjonernaimindrebitar Skala och hacka löken Stek svamp och lök i smör i en stekpanna Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuterTillsättbuljongtärning, vatten och crème fraiche Koka ihoptill en simmig sås, ca 5 min Servera kycklingen med rotfrukter och sås 125 grader Salta. ca 30 min Skal. ca 5 min S
Det skulle vara paprika med kycklingen, men det hade jag inte hemma, men lade en hel purjolök istället (ta en halv om du har paprikorochvill följa ursprungsreceptet)
Knyt påsen och blanda runt tills hela filéerna är täckta av marinaden. Salt och kryddor. Servera med en god grönsallad eller som jag gjort här en tomat gratineradi ugn med lite ost på
KYCKLINGEN. •Finhackavitlökenoch gör en vitlökspuré. RISET. •Marinera den tinadekycklingenivitlökspuré, kryddblandningen (salt o peppar,curry, spiskummin) samt sojan
Kycklingbitar panerade i mjöl, ägg och krossade cornflakes får en riktigt god, krispig yta. För att behålla sinkripighet bör kycklingbitarna serveras med en gång, en natt i kylen gör paneringen mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.