KYCKLINGEN:
•Sätt ugnen på 175 grader
•Finhacka vitlöken och gör en vitlökspuré
•Marinera den tinade kycklingen i vitlökspuré, kryddblandningen (salt o peppar,curry, spiskummin) samt sojan
•Lägg kyckling delarna i en stekpåse tillsammans med lite olja i botten.
• Tillaga i ugnen ca 50 min
RISET:
•Koka ris enligt portion
(1 portion):
Koka upp 5 dl vatten med salt, tillsätt ca 2 dl ris när vattnet kokar.
Sänk värmen och låt sjuda under lock ca 15 min.
Låt riset vila innan servering!
CURRYSÅS:
•Smält 100 g smör i en gryta och blanda i vetemjölet.
•Tillsätt matlagningsgrädde och lite vatten
•Lägg i 1 kycklingbuljong låt smälta
•Tillsätt currypulver enligt önskad smak
blanda itillsammansmedrisetoch strö på vegeta. Spar resten av spadet ifall du skulle behöva hälla ilitetill, det märker du om riset är lite hårt och vattnet tagit slut i plåten
Smörstek kycklingenmedlite curry och salt. Tillsätt även kycklingfondoch låt sjuda upp tillsammans. steksky silades över i en kastrull , häll ner smöret och låt det smälta tills du får en nötig doft
Servera kyckligenmed stekt blomkålsris, sallad och gröna bönor. se är en trevligsidamed mycket inspiration för LCHF ochi helgen gjorde vi hennes kycklingiugnmedcurrysås
Dela kycklingfilérnaimindrebitar, krydda med salt ochcitronpeppar. För att behålla sinkripighet bör kycklingbitarna serveras med en gång, en natt i kylen gör paneringen mjuk
Servera den krämigaparmesankycklingentillsammansmedrisochbroccoli. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tillsammansmedkycklingstrimlornatillskycklingen får lite färg ochblir helt genomstekt
Servera medkycklingochris. Båda barnen åt mest risoch sås för såsen var så god och jag kan bara instämma så currysåsen är här för att stanna och kommer att upprepas många gånger från ochmed nu
Blanda alla grönsaker ochkycklingben på en ugnsplåt. Blanda samman olja, kycklingfond, honung, spiskummin, paprikapulver, kanel, salt och peppar i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.