Tog en liten paus för att skrivatilldig. Här har det gått i ett sedan morgonen. Bäddat rent och städat, julpyntat, bakat kakor iolikavarianter som ska tillförsäljning när musikklasserna har luciaframträdande, köpt julklappar och förbereder just nu för morgondagen
Sila sedan massan genom ett kaffefilter. Använd vasslan som degspad till matbröd. Häll filmjölkeni en kastrull och värm under lätt omrörningtill 40-50º tills den skär sig. Låt den rinna av i 5-10 minutertills massan har tjocknat till bredbar konsistens. 2 l filmjölk
Det här med VAB är likatråkigt som dagen idag är grå. Sällan blir dagarna längre än med sjuka barn. Jag letar jämnt och ständigt efter goda vegetariskaalternativtill köttet här hemma
Bakade Brunkans långatill kalast idag, skall erkänna att brödet inte alls blev vad jag förväntade mig, ingen hård skorpa, ingetsyrligt bröd utan det var mjuk och söt och påminner starkt om sötlimpa, ja skogaholmslimpanni vet, som man alltidfick som barn, är uppvuxen på sötlimpa, gott var det, vilketmina gäster också tyckte, men jag föredrar syrliga bröd med hård skorpa
Brödet Brunkans långa från boken Bröd från Brunkebergs bageri är väldigt omtyckt iminfamilj. Tyvärr innehåller den en hel del socker och den här gången testade jag att halvera mängden muscovadosocker
Dessa vackra och långa bröd påminner mycket om baguetter, men de blir mycket större. De håller sig färska längre än baguetter och är väldigt goda att … Continuereading →
Toppa kvargen med skivade jordgubbar, hjortonröra och jordnötssmörsås samt litefinriven kokos. Rör samman hjortron med en gnutta naturell stevia och skiva några färska jordgubbar
Forma tilllånga rullar som läggs på plåt med bakplåtspapper. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa under tiden ägg och socker riktigtpösigt, blanda i det smälta smöret och rör om
Lowe börjar tycka att sommarlovet är lite väääl långt. Det händer alldeles för lite. Att jag bara tycker det är skönt att vara hemma en hel dag och gå runt och pyssla har han (så klart) ingen förståelse för
Karin / bevemyrs blogg. Att laga mat utan någon större tillgång på matlagningsateraljer - ett stormkök och en grill kort och gott - behöver nödvändigtvisinte betyda en miserabelkosthållning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.