Smörgåstårta LCHF – Paleo. Foto Lindha Vikström. Smörgåstårta à la Ecocaféet. Som jag skrivit tidigare så jobbar jag som receptkonsult åt nyligen öppnade Ecocaféet i Östersund
Putsa oxfilén helt fri från fett och hinnor. Krydda den runt om med salt och nymald vitpeppar. Hetta upp en rymlig stekpanna och låt smöret bli nötbrynt
Ibland när jag behöver matlagningsinspiration söker jag efter intressanta klipp på You Tube. Oftast är det något med Jamie, Camilla eller Sophie jag ser
I torsdags var det pappas tur att laga middag och då plockade han fram en riktigt bra kokbok som lätt glöms bort, Bonniers stora kokbok med underbara beskrivningar, bra tips på variationer, härligt pedagogiska recept och lite kuriosa
Kål är ju väldigt "hett" just nu. Inte bara inför och under julen utan det går att läsa i så gott som varenda mattidning om hur gott och nyttigt det är med kål året runt och alla möjliga sorter presenteras
Vintergrillning har sin tjusning. När jag som ung var au pair på Island under ett år, förstod jag att grillning där var något av en nationalsport, och det var en ganska säregen upplevelse att känna doften av grillkol i hela grannskapet och se otaliga små rökpyramiden stiga mot den klara kvällshimlen, med fjällen i bakgrunden, under frostnupna vårkvällar
Det här är en måltid med många olika moment så det tog sin lilla tid i köket. Inte så bra planerat av mig att lägga det just den dag som jag tränat mina ynkliga muskler
Jag är en riktig sucker för husman och klassiker. När jag vill få inspiration till sådan mat sneglar jag på mammas repertoar men Bonniers kokbok plockas fram ibland
De senaste åren har mit enda nyårslöfte varit att äta mer skaldjur, och dricka med champagne. I enlighet med dessa inofficiella löften har vi blivit duktigare på att köpa och tillaga musslor
Som jag skrev i måndags (publiceringen av detta inlägg blev inte riktigt som planerad), så ville jag göra något annat än en variant på cumberlandsås som tillbehör till patén
De här filodegsknytena måste ni bara testa, för de var otroligt goda. Perfekt smakkombination. Honungen som Jennie använde var från deras egna biodling och bara det gav rätten en speciell känsla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.