Okej, jag håller på med en moussetårta just nu - men det är inte en layer cake. Runt omkring i vår lilla "by" kan man nu plocka jordgubbar och om ni vill passa på att njuta av årets sista gubbar så är den här jordgubbsmousse-tårtan mitt bidrag till er
) av tv-rummet i lördags och ett försök till cykeltur i söndags. Men nej, det gick inte alls bra - efterdyningarna blev himska och det hela tog några steg tillbaka - så det blir att fortsätta slita skosulor istället för cykeldäck
cirka 50 min varav 30-40 min i ugn). 1-2 tsk curry (börja med lite mindre och smaka dig fram). 250 g blandad svamp (jag tog 75-25 champinjoner och kantareller). Grädda i ugn i 30-40 min, eller tills äggstanningen stelnat. cirka 50 min varav 30-40 min i ugn). 1 lök 2 vitlöksklyftor 1-2 tsk curry (börja med lite mindre och smaka dig fram). 250 g blandad svamp (jag tog 75-25 champinjoner och kantareller)
Ni vet, en sådan där man-tager-vad-man-haver-middag när man inte riktigt vet vad man ska laga, och kanske heller inte har någon lust att åka och handla
8-10 medelstora morötter. Koka puylinserna mjuka i rikligt med saltat vatten, det tar ca 20-25 minuter. Om du vill få till det mesta av smakerna i rätten ovan men inte hinner rosta blomkålen i ett par timmar kan du skära ner huvudet i buketter och rosta i 20-40 minuter istället (beroende på storlek) och ösa med smör enligt ovan. 8-10 medelstora morötter
Helrostad blomkål har jag haft på min ”att-göra-lista” länge. 2-3 stänger / 15 g kanel. 4-6 port. Grädda i mitten av ugnen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper i ca 45-60 minuter eller tills grönsaken är genomgräddad. 2-3 stänger / 15 g kanel
Smörgåstårtan är nu fylld med tonfisk- och räkröra. TweetE-post. 12-14 bitar smörgåstårta. 3-4 msk finhackad dill. Garnerad smörgåstårta håller sig fräsch i kylen upp till 3-4 timmar innan servering. Relaterade 12-14 bitar smörgåstårta. 0,5 rödlök 2 selleristjälkar 3-4 msk finhackad dill
Vi har liksom förälskat oss lite i Polen och är där så ofta vi kan. Det är inte bara folket som är trevliga utan även maten som är otroligt god därför gjorde vi en liten variant av något som vi vanligtvis äter när vi åker på besök
Slottet är egentligen en slottsliknande byggnad, som uppfördes av Överstelöjtnant Sigfrid Behm i början på 1900-talet. Huset renoverades och blev till hotell och restaurang i mitten på 90-talet
Vik försiktigt - utan att trycka - ena sidan av degen mot mitten, därefter andra sidan, för att slutligen vända på hela degen så att undersidan hamnar uppåt (treslag på bagarspråk)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.