Doppa formen i hett vatten och vänd upp och ner på den, så lossnar kulfin. Blanda mjölken med sockret och kardemummorna i en tjockbottnad kastrull och låt koka på svag värme i 10 minuter
Servera sedan som den är eller med färska bär och eventuellt lite kanel på. Jag har gjort glass en gång i mitt liv före detta, den gången misslyckades det totalt
Desserten blev en Kulfi, en slags indisk glass gjord på Kondenserad mjölk. En annan bloggare som är duktig på temamiddagar är Emmy med bloggen Remsans bistro
Jag har väl gjort någon lammcurry någon gång, och även snott ihop den typiska indiska glassen kulfi vid några tillfällen, men annars är jag som sagt novis i det indiska köket
Kulfi - superenkel indisk glass med kardemumma och saffran. Kanske med ett inslag av getmjölk. Eftersom resultatet inte blev perfekt har jag hållit inne med det här receptet några veckor
Att göra en efterrätt på bara olja, socker och lite grahamsmjöl lät spännande och jag väntade mig en smakupplevelse i klass med morotshalwa, kulfi eller mysore pak, men det blev det inte
En indisk Kulfimed saffran, kardemumma och pistage. Kulfi är verkligen hur gott som helst. Blev med andra ord inte så många saffransbullar bakade i jul som jag hade planerat
Från början hade jag tänkt att Kulfin skulle vara med i kokboksutmaningen, men det slutade med att jag mixade så många olika recept att det inte gick att hänvisa till någon kokbok, så Kulfi receptet får ni en annan gång
) och det med reseminnen (Kulfi. Formgivningen och själva förpackningen (boken kommer i en stor lyxig låda) är utsökta, dessutom innehåller boken många användbara tekniktips, ofta med steg-för-steg-bilder
Efter att ha gottat mig i dagliga fikastunder, plåtar med kärleksmums, kaffetår och mängder med jordgubbar och grädde fick jag ett enormt sug efter vanliga raw food-bollar utan minsta antydan till socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.