Puh idag har vi haft varmt igen, 38 grader och vi bestämde oss för att åka in till stan en sväng. Tur att vissa affärer har Ac så man kan svalka sig lite
Då var man hemma igen efter en vecka på Kreta. För mig som aldrig varit i Grekland men ändå gillar Medelhavets mat var det en härlig vistelse med många smakminnen
Under veckan på Kreta har jag i stort sett ätit GrekSallad varje dag, den kan inte bli bättre med färska smakrika grönsakerna, den milda rödlöken och sedan den helt fantastiskt goda olivoljan ringlande på
Har en del recept kvar från Kreta, innan jag kommer igång med matlagningen här hemma. Vitkålssoppa Jag fortsätter på gårdagens tema, med ett kålrecept till
Krämig potatis och purjolökssoppa. Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatis och purjolökssoppan till middag igår
Nu så var det väl dags för ett liten inlägg. Vi köpte ett lamm och styckade och lade in i frysen för ett tag sedan, visst är det lite att pyssla med men sååå värt det om man får tag på bra kött
Här kommer lite grekinspiration i form av köttfärsfyllda paprikor med oreganodoftande getostkräm. Oreganon , som doftar och smakar helt fantastiskt köpte jag i Botaniska trädgården på Kreta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.