Igår hade vi kräftskiva här hemma, bättre sent än aldrig. Det serverades kräftor, västerbottenpaj, gräddfil, rödlök, aioli och surdegsbaguetter (recept kommer i veckan)
Den var som tur är inte hos oss utan hos en annan (slitsam) granne, men vi hjälptes åt förstås att bära stolar och fixa till samt att bidra med tillbehör till kräftorna
Dagen led mot sitt slut och det vankades så kräftskiva. Då Anders födelsedag faller samman med kräftsäsongen, kändes det som en bra idé att ha tema kräftskiva på hans födelsedag
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.