Krydda med salt och peppar. Nioolika tapas i ett och samma inlägg. tillsammans med. LimeaioliBlanda 2 dl majonnäs med 4 dl gräddfil. Tillsätt allt detta, tillsammans med 1 kryddmått salt, i majonnäs-gräddfilsblandningen. Limeindränkta räkorStek 300 g skalade räkor tillsammans med 2 finhackade vitlöksklyftor i några matskedar olivolja. Blanda den stekta löken med 500 g lammfärs, ett vispat ägg, 2 tsk pressad citron, 0,5 tsk spiskummin, 1 krm cayennepeppar, 2 msk färsk finhackad mynta, salt och peppar efter smak. Ägg med majonnäsKoka 6 ägg i 10 minuter. Haricots verts med pinjenötterHetta upp 2 msk olivolja i en stor stekpanna
Vi hoppas att ni fått sova ut lite denna morgon, säkert är det extra behövligt med tanke på att man plötsligt måste stiga upp tidigt igen efter lata semestermorgnar
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Om man har ont om tid eller ork att laga mat är det bara att ta fram burken med syrade grönsaker, blanda med lite nötter och russin och toppa med någon god dressing så har man måltiden på ett kick
Smaksätt med flingsalt, honung och timjan. Ett ofta återkommande inslag hemma hos mig och som är mycket tacksamt och enkelt att tillaga är ugnsgrillade eller ugnsbakade grönsaker
Mycket god och enkel att göra och vill man så blandar man sillen med röran istället för att lägga den i olika lager i sillburken som jag gjorde till midsommar
Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen - salt. Koka linserna i 10 minuter. Hacka zucchini och morot i ca 0,5 cm i diameter och paprikan i lite större bitar
Häll lagen het över grönsakerna och sätt på lock. Lägg i resten av grönsakerna och koka i 3 minuter till. Grönsakerna behöver stå och dra 1 dygn innan de serveras
Servera genast med kokt ris och lite soja. Woka grönsakerna hastigt och rör hela tiden. Tillsätt spenaten under omrörning när grönsakerna börjar mjukna
Pensla degen med uppvispat ägg. ½ dl strösocker1 nypa salt½ tsk kardemummakärnor, mortlade50 g smör, rumsvarmt4–5 dl vetemjöl. Fyllningca 150 g mandelmassa2–3 msk mjölk4–5 dl vispgrädde . Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min. Grädda semmeltårtan mitt i ugnen i 20–25 min
Syrade produkter, så kallade fermenterade livsmedel, är otroligt gynnsamt för tarmmiljön. Satsa på syrade grönsaker, isterband, thailändsk fisksås, yoghurt, smetana och liknande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.