Har inte ätit någon kolbulle på flera år, eftersom de ju innehåller vetemjöl eller kornmjöl. Naturligtvis ville vi äta något gott på plats, det fick bli kolbulle
Kolbulle är bland den bästa mat man kan göra ute över öppen eld. Häll på smeten och låt kolbullen steka några minuter, tills den stelnat på ytan och fått fin färg under
Yield. 6 st. Cook Time. 45 Min. Beer can bacon burgers i salladsblad. Servings. 4. 60 Min. Helgrillad kyckling, grönsakspaket med dragon, grillad purjolök och
Stek på medelstark värme och vänd kolbullen när den blivit brun och frasig i kanterna. Tärna då en fläskskiva till varje kolbulle och låt den steka med fettet
Att utbyta tankar och funderingar och speciellt recept är spännande med Birgitta, jag som lagar många recept ur hennes kokböcker har en favorit så här i vintertider när vi är mycket i fjällen och grillar ute, jag tänker på min älskade kolbulle som jag tack vare Birgittas recept kunde äta även fast jag åt LCHF
Vänd kolbullen genom att kasta upp den i luften och tjoa till. Den riktige entusiasten använder en handgjord kolbullepanna, i tillknycklad, rejäl plåt med trähandtag
Vi köpte en kolbullepanna häromsistens, på marknaden i Munkbysjön, och igår var det invigningsdags. Man kan inte inviga en kolbullepanna var som helst, det måste ske i skogen så därför var det bara att knata iväg
Cathrine BeijerVarje sommar ordnas det kolbullekvällar runt om i Hälsingland. Innan jag åkte ut till Bergviks industrimuseum, där det på tisdagen vankades kolbullekväll, trodde jag i min enfald att kolbullar var ett vetebröd med kolasmak
Potatis-nori med citronsill och gräslökscrémeKolbulle med lingonsalsa (vi gjorde kolbullen på bovetemjöl)Rågbröd med rökta räkor i färskost (vi gjorde på mitt vörtbröd)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.