Kärt barn har många namn. ). Igår bakade jag denna klassiker kolakakan. Bakade även jättegoda brownies, men det receptet finns redan i kategorin Brownies och kladdkakor
Inget husk och inget xantangummi i de här glutenfria kolasnitten. Han hade utgått från ett recept med vanligt vetemjöl som han hittat på nätet och helt enkelt bytt ut vetemjölet mot mandelmjöl
Bre på smör och ringla på rikligt medKardemumma. Bullar är som godast varma särskilt ihop med kaffe. Kardemumma bullar är minst sagt lika goda som vanliga
Blanda sedan i bakpulver, vetemjöl och vaniljsocker och arbeta med handen till en deg. Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan
Blanda de torra ingredienserna och rör dem i smeten tillsammans med grädden. Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
Nytt år och dags att ta upp vakanser igen och därmed även bloggandet. De här kardemummakakorna påminner mycket om vanliga kolakakor fast de smakar ljuvligt
Min fyllning har jag smaksatt med vanilj och ganska mycket kardemumma men det är en helt en smaksak och du styr själv hur du vill smaksatta smörfyllningen
Lägg degkorvarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dom något. Tänk på att lägga dom med rymligt avstånd emellan då dom rinner ut nästan 3 gånger sin bredd
Det uppskattas även när man ger bort en liten inslagen förpackning med hembakade småkakor. Denna gången blev det kolasnittar som bakades, packades och gavs bort
Rulla ut degen till 3 drygt fingertjocka längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär längderna i sneda bitar som är ca 2 cm, medan de ännu är varma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.