1200 g
smör, rumstempererat 130 g strösocker (1,5 dl) 40 g ljus sirap (2 msk) 10 g bakpulver (2 tsk) 300 g vetemjöl (5 dl) 10 g vaniljsocker (1 msk) 110 g daimSätt ugnen på 175 grader, varmluft. Vispa smör, strösocker och sirap i några minuter. Det ska bli fluffigt och mjukt. Blanda sedan i bakpulver, vetemjöl och vaniljsocker och arbeta med handen till en deg. Hacka daim och blanda i. Dela degen i 4 bitar och rulla ut till plåtlånga längder. Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan. Grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter, eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut kakorna och låt dom svalna någon minut innan du skär dem i lagom breda kakor, låt svalna helt och förvara torrt.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.