Men en regnig dag som denna, och ett kvarstående glassug, får begären stillas bakom stängda dörrar - en egenkomponerad kokosglassmed rostade valnötter, och en supergod varm sylt till det
Servera med vaniljglass och hallonsås. Servera med. Hallonsås. Hallonsås. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6-7 minuter för riktigt krämig konsistens
Blanda med resten av smeten. Hallonsås. * Kan med fördel värmas innan servering. Hallonsås. Cheesecake. * Smula ner kexen och lägg i botten på en rund form
Gör hallonsåsenmedans suffléerna gräddas. Lägg den vita chokladen i en värmetålig skål tillsammans med vispgrädden och mjölken och hetta sedan upp blandningen över en kastrull med sjudande vatten tills chokladen är helt smält
Vips, så har man en god hallonsås som passar utmärkt till lite chokladglass. En snabb dessert är att tina ca 100g djupfrysta hallon i micron, tillsätta en matsked ljus sirap och sedan micra igen på full effekt i ca 20sekunder
Rör i mango chutney och smaka av med salt och peppar. För ett tag sedan sparade jag ett recept från Anna som har bloggen Dewdropia på just varm smörgåstårta
Krydda med peppar. Blanda allt med creme fraiché och den hackad skinkan. 1 förpackning hönökaka med 6 halvor. 1 förpackning hönökaka med 6 halvor 2 paket bacon
½ kg oskalade räkor ( men det går bra med färdig skalade också). Blanda ihop den fint delade skinkan med crème fraiche, hackad purjolök (halva purjolöken) och 1½ dl riven ost, krydda med cayennepeppar, paprikapulver och peppar
Blanda med skinkost, Creme Fraiche och smaka av med salt och peppar. Varmrätt. Avsluta med det sista brödet, halverade körsbärstomater och den rivna osten
Någon hade till och med tryckt in en cykelvagn ovanpå cyklarna. När vi efter typ tio minuter fick ut sparken var den paj, träramen som fäster sitsen med skenan fram var av på ena sidan
Varm choklad med skumtomtar och vit choklad. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Gjorde varma mackor av ostplättarna med västerbottenost som var kvar. Låt dem få yta undertill,vänd dem och platta ut dem med stekspaden, vänd dem några gånger till så de är gyllengula och krispiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.