Kakan är både gluten- och mjölkfri, men kan utan problem ätas av alla. Behändigt att ta fram senare i vinter när snön yr om knutarna, och baka sig en härlig äppelkaka
Jag minns från min barndom att de var lite peppriga och inrullade i florsocker-kristaller. Nuförtiden görs de med olika fyllningar och vill man skippa florsocker så kan man rulla de i sesamfrö, pumpafrö, solrosfrö eller annat frö som man vill, (men de blir inte samma utan sesamfrö
Theresia på Söta Saker hävdar till och med att en äppelpaj om dagen håller doktorn borta. Hursomhelst är äpplen fulla med nyttigheter av alla de slag, och jag tror faktiskt att de gör gott för hälsan även i tillagad form
Läge för en mustig och värmande soppa, eller vad säger ni. Även om snön smält bort igen efter den plötsliga vinterkylan, och även om det vänt i almanackan är mörkret fortfarande kompakt, och kylslagna vindar snor runt knuten
Väljer du en grövre mjölkfri och naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan. Vispa äggen, tillsätt hälften av vätskan och hela mjölmixmängden
Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin och kokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka med och vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
Glutenfria och mjölkfria bovete- och havrescones med chiafrön. Tänkte dela med mig av receptet på goda glutenfria och mjölkfria bovetescones som jag bakade till frukost i helgen
Hon "bebådades", och därför står det just Marie Bebådelsdag i våra almanackor. "Vårfrudagen" förvanskades sedan i folkmun - som det ofta görs - och blev till slut våffeldagen
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Saftig, mjuk, smakrik och mättande. Näringstät dessutom och lätt att mixa och vispa ihop. Färska, mixade dadlar och väl vispade ägg skapar den saftiga och fluffiga konsistensen
Dessa små och söta pajer var riktigt goda. Finriv citron skalet och pressa ut saften. Koka upp citronskal, citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt har löst upp sig. Vispa ägg och 1 dl socker poröst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.