Idag lagade jag LCHF curry med biff, kokos och spenat och även kikärtor. Maten innehåller nyttiga fettsyror mineraler och vitaminer som kommer från olika bönor, kokosmjölk, grönsaker och kött
Stek dem i kokosolja, krydda med salt, curry och chili. Häromdagen fick vi en pinfärsk kokosnöt av en granne, så då blev det till att skapa en rätt med passande ingredienser
Woka köttet snabbt i het panna i hälften av smöret/kokosoljan, salta lätt. Häll över i en gryta och slå på kokosgrädden, koka upp och låt småputtra så såsen tjocknar
Man kan låta fantasin flöda fritt, ha i sitt favoritkött och/eller grönsaker, roliga kryddor, i nötter, frukt, göra sås på curry, kokosmjölk, sweet chili, soya… möjligheterna är många
Wok. Skölj wokmixen. Toppa woken med tofubitar och salladslök. Wok. Hetta upp ny olja i stekpannan och stek wokmixen med vitlök och thaibasilika på medelhög värme i ca 2 min. Tillsätt kokosmjölk, röd curry och soja och låt puttra ihop i ca 3-4 min. 450 g Wokmix. 400 ml Kokosmjölk. 2 msk Röd Currypasta
Fräs morötter, lök, vitlök, ingefära och currypasta i olja utan att det får färg. 1röd currypasta, färdig på burk. 1kokosmjölk, 400 g. Tillsätt 1 tsk buljong, kokosmjölk, kikärtor och vatten
Lägg blomkål, lök och vitlök i en stor, vid stekpanna eller wok. När grönsakerna stekt/fräst en stund och dofterna från kryddorna sprider sig i köket är det bara att hälla över en burk (eller tetra) kokosmjölk
Häll på fond och kokosgrädde, låt puttra några minuter. Krydda med curry, salt och chili. Häromdagen hittade jag en burk kokosgrädde på Metro, krämigt god med 22% fett. Thaigryta med Kokosgrädde 200 gr Kycklingbröst ½ Morot 1 gul Lök 1 röd Paprika 1 grön Paprika 4 Champignoner 2 msk Kycklingfond, hemkokt 1 tsk Curry 1 dl Kokosgrädde 1 dl Grädde 2 msk Smör Havssalt och Chiliflingor Strimla köttet och grönsakerna. 1 tsk Curry. 1 dl Kokosgrädde
Vispa ner kokosmjölken lite i taget. Lägg i currypastan så den får fräsa med vitlöken. 750 g fiskfilé av gös eller torsk (jag tycker pangasius eller hoki fungerar också)2 vitlöksklyftor2 msk jordnötsolja1-2 msk grön currypasta1 burk (400 g) kokosmjölk1-2 tsk fisksås10 blad thaibasilikaeller vanlig basilika3 msk hackad färsk korianderlime och jasminrisSkär fisken i 3 cm stora bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.