Denna fantastiska tårta, bestående av kladdkaka, cheesecake, kolakräm och chokladtryffel, bakade jag för ett par veckor sedan till vår äldsta dotters födelsedag
Småkakor är ju aldrig fel att bjuda på och jag tycker det är så härligt att kunna duka fram en liten kakbuffé när man ska fika - kakor iolika smaker och konsistenser, en del crunchiga och andra spröda, både chokladiga och fruktiga
Den här goda kladdkakan med vit choklad och saffran gjorde jag tillbokklubbsjulmiddagen, och eftersom jag hade litetidspress när jag fixade med middagen blev allt inte helt perfekt
Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Smält smöret lägg i havregrynen och låt stå att svälla en stund. Stek äppelskivornatillsammans med socker och kanel försiktigti en stekpanna, så att de mjuknar lite
Häll smeten ilångpannan och tryck ner äppelskivorna. Om man ska ha många gäster, eller om man tänker att när man ändå bakar så kan man göra stor sats för att frysa in, då är långpannebak en kanonidé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.