Dessa havrerutor är så goda och enkla att göra, kolla in receptet. Till en stor plåt behövs. Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt det smälta smöret och sirapen
Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Smält smöret lägg i havregrynen och låt stå att svälla en stund. Stek äppelskivornatillsammans med socker och kanel försiktigti en stekpanna, så att de mjuknar lite
Häll smeten ilångpannan och tryck ner äppelskivorna. Om man ska ha många gäster, eller om man tänker att när man ändå bakar så kan man göra stor sats för att frysa in, då är långpannebak en kanonidé
Passade på att baka en sats havrerutorilångpanna som vi ska avnjuta nu ikväll. Platta sedan ut degen i en bakplåtsklädd långpanna och nagga med en mjölad gaffel och skär skåror i brödet
Jag gillar bröd som gräddas ilångpanna för det har frallornas smidighet (man kan frysa och sedan ta upp precis så många man vill) men man slipper bull-rullandet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.