Dessa havrerutor är så goda och enkla att göra, kolla in receptet. Till en stor plåt behövs. Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt det smälta smöret och sirapen
1Blåbär, ca ½ liter. 1200 gr smörVispa ägg och socker vitt och pösigt. 1Blanda bakpulver och vetemjöl och rör sedan ner blandningen med ägg och socker. 1Använd bakplåtspapper eller smörj och bröa en långpanna ca 25 x 35 cm. 1Häll smeten i formen och strö blåbär jämnt fördelat över hela ytan. 1Hyvla tunna smörskivor med hjälp av en osthyvel över smeten och strö tillsist pärlsocker över. 1Grädda ca 20-25 minuteri 200 grader, kontrollera med provsticka. 1En snabb och enkel blåbärskaka som serveras som den är eller med vispad grädde
Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Smält smöret lägg i havregrynen och låt stå att svälla en stund. Stek äppelskivornatillsammans med socker och kanel försiktigti en stekpanna, så att de mjuknar lite
Häll smeten ilångpannan och tryck ner äppelskivorna. Om man ska ha många gäster, eller om man tänker att när man ändå bakar så kan man göra stor sats för att frysa in, då är långpannebak en kanonidé
Passade på att baka en sats havrerutorilångpanna som vi ska avnjuta nu ikväll. Platta sedan ut degen i en bakplåtsklädd långpanna och nagga med en mjölad gaffel och skär skåror i brödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.