Klassisk Knäck, Lakritsknäck och Chokladknäck
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl hackad mandel (kan uteslutas)
  • knäckformar
  • 12 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 msk smör
  • 1 msk liquorice syrup eller 2 msk lakritspulver
  • knäckformar
  • 12 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 msk kakao
  • 2 msk smör1. Koka upp socker, grädde och sirap i en tjockbottnad vid kastrull under omrörning. Låt knäcksmeten småputtra tills temperaturen kommit upp i 125°. Rör då och då. Koktiden kan variera mellan 20-30 minuter beroende på hur vid kastrullen är. Använd en digital kökstermometer eller gör kulprovet för att kontrollera om den är färdig. Blanda i smöret och ha i hackad mandel om så önskas.
  • 12. Rada upp knäckformarna. Tag av kastrullen från värmen och häll upp smeten i formarna. Låt svalna.
  • 11. Koka upp socker, grädde och sirap i en tjockbottnad vid kastrull under omrörning. Låt knäcksmeten småputtra tills temperaturen kommit upp i 125°. Rör då och då. Koktiden kan variera mellan 20-30 minuter beroende på hur vid kastrullen är. Använd en digital kökstermometer eller gör kulprovet för att kontrollera om den är färdig. Blanda i smör och lakritssirap.
  • 11. Koka upp socker, grädde, sirap och kakao i en tjockbottnad vid kastrull under omrörning. Låt knäcksmeten småputtra tills temperaturen kommit upp i 125°. Rör då och då. Koktiden kan variera mellan 20-30 minuter beroende på hur vid kastrullen är. Använd en digital kökstermometer eller gör kulprovet för att kontrollera om den är färdig. Blanda i smöret och ha i hackad mandel om så önskas.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.