Lossa kakan ur formen. Krossa daimen grovt och vänd ner i grädden. 1 krm saltDaimgrädde. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14-15 min
Den rekommenderas varmt. Det var nog en fantastiskt god kladdkaka. 200 g smör200 g mörk choklad4 ägg2 dl socker2½ dl vetemjöl1 krm saltDaimgrädde3 dl grädde1½ msk florsocker2 dubbelförpackningar (a´56 g) daimSmält smöret och bryt chokladen i små bitar
Om jag säger att den här kladdkakan är fri från tillsatt socker och gluten - tror du på mig då. Låt kakan svalna i kylskåp i minst 1 timme men helst över natten
Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.