10 min
Tillagningstid 15 min Totala tiden 25 min För ett kort tag sedan var det kladdkakans dag och då insåg vi att vi faktiskt saknade ett recept på just detta älskade bakverk. Så kan vi inte ha det så nu har vi gjort ett eget recept på kladdkaka. Den är glutenfri och laktosfri och sockerfri om man använder alternativet med dadlar som finns beskrivet i bebisversionen. Kakan är smaksatt med lavendelblommor vilka man kan utesluta om man inte har tillgång till sådana eller inte uppskattar smaken. Viktigt dock att tänka på när man använder lavendelblommor är att använda den sorten som är till just för mat och inte använda sådan lavendelblom som man har till potpurri då den lavendeln kan vara behandlad med kemikalier. Till desserten kan man ha en klick vispad grädde eller lite mascarpone vilket höjer upplevelsen. Författare: Mejas Mat Recept typ: Kaka Maträtt: Svensk husmanskost Portioner: 8 Ingredienser Bebis: 50 g kokosolja 1 ägg 5 dadlar eller ½ dl honung om bebis är över 1 år ¾ dl mandelmjöl 1 msk kakao eller carob 1 krm vaniljpulver 1 krm lavendelblommor 1 tsk kokosolja 1 tsk vallmofrön Vuxen: 100 g smör 2 ägg 1½ dl socker 1½ dl mandelmjöl 3 msk kakao 1 krm vaniljpulver 1 krm salt 3 krm lavendelblommor 1 msk snör vallmofrön Instruktioner Mät upp kokosolja, mandelmjöl, vaniljpulver och lavendelblommor i en skål. Mixa dadlarna fint och lägg i skålen. Knäck i ägget i skålen och blanda samman allt till en jämn smet. Smörj in en form, gärna med löstagbar kant, med kokosolja och strö vallmofrön i botten och på kanterna. Grädda i ugnen på 175°C i ca 15-25 min (beroende på hur kladdig man vill ha den). Kontrollera kakan efter en kvart och börjar den att se mörk ut på toppen så lägg över ett bakplåtspapper. Låt svalna och servera bebis. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt. 3.4.3177
Idag tog jag med mig lite adventsfika till jobbet, klev upp lite tidigare och svängde ihop en kladdkakasmaksattmed mintchoklad och toppad med polkagrisar
Skorporna blev väldigt goda, men med tok för lite lavendelsmak tycker jag. Varje sommar brukar jag göra lavendelsocker, men bara en gång har jag bakat med det förut
Vi åt kakan tillsammans med vispad grädde som smaksattsmed frystorkade hallon och vaniljpulver. Jag tar alltid med mig minst ett av mina tre barn när jag storhandlar
Tre sorters matpaj i form av fetaostpaj, tacopaj och kycklingpaj och sedan avslutades allt med en blåbärs smulpaj och ljus kladdkakamedsmakav citron, kokos och blåbär
Ok, det här är ett recept ni bara måste prova om ni gillar kladdkaka. Det här receptet har en gudomligt god kladdig fyllning av kakao och nutella, toppat med en söt fudge frosting som är så god att vi på myTaste inte kan få nog av den
Jag älskar kladdkaka, kombinationen choklad och lakrits är supergod. Blanda i de torra ingredienserna för sig och häll i allt i äggsmeten tillsammans med smöret
En supersaftig, mjuk och och lagom syrlig kladdkakamed tydlig bärsmak. jag är ju sugen på kladdkaka. Dessutom tog jag en omväg när det kom till smaksättningen och kokade en vanilj/hallonpuré redd med potatismjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.