Kladdkaka igen, jajjamen!
Mat och annat gott!
Mat och annat gott!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Varför inte avsluta påskfrossandet med en fantastisk kladdkaka?
  • Receptet kommer från Leilas A piece of cake.
  • 50 gram smör
  • ½ dl matolja
  • 2 ägg 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 1. Sätt ugnen på 150 grader 2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt oljan
  • 3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ihop med det varma smöret.
  • 4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
  • 5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant och stick i grovt brutna chokladbitar.
  • 6. Grädda kakan i mitten på ugnen i ca 30 minuter Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
  • Bara att njuta....~Karin

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.