Knäppte hela 568 kort (hur gick det till) på bara någon timma, shoppade på mig mängder med lakrits (som att jag inte marinerat mig själv tillräckligt i lakrits vid det här laget), gav komplimanger och lovordade alla mina favoritutställare, hittade festivalens kanske snyggast klädda utställare, åt lakrits djövlar så det sved i gommen, drack ungefär 2 liter vatten, gurglade lakritste, fick in salmiak"salt" i ögat (rekommenderas inte) och träffade otroligt trevliga Elisabeth Johansson
inte en gnutta mjöl eller socker så långt ögat kan nå. En härlig höstdag här på västkusten. Och jag tror minsann att det innebär höststädning i trädgården
Att dessutom baka något vackert för både öga och mun av dessa röda juveler behöver inte vara svårt på något sätt, som denna ljuvliga kaka som på engelska heter " upside down cake" och betyder att man gräddar kakan uppochner vilket ger ett vackert mönster ovanpå kakan
Man äter ju med ögat. Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten
Den här gången var jag hemma hela tiden och höll ett öga på grytan. Långkok ger fantastiskt god mat. Hittills har jag bara gjort det på helger, då man är hemma hela dagen och kan låta ha en gryta puttrande på spisen
I denna variant hade jag även i lite rödkål både för smakens- och ögats skull. Den klassiska 7-dagars salladen eller veckosallad som många också kallar den är inget en tröttnar på trots att den gjorts otaliga gånger här hemma
Vill man att det ska gå fortare kan man ju förbereda köttet dagen innan och bara slänga ner grönsakerna när man kommer hem från jobbet så står maten på bordet snabbt som ögat
Leia hjälpte till med att lägga upp på tallrikarna, man äter ju med ögat. Man kan blanda ner de hackade äggen i såsen, men jag tycker att det blir godare med min variant och vackrare på tallriken och man äter ju med ögat eller hur
Nu är då stjärnor och stakar åter installerade i våra fönster, tillsammans med några väl utvalda tomtar så firar de jul hos oss och inte ett öga är torrt
Håll ett öga på dem så att de inte bränner vid. Läckert frasig direkt ur ugnen (Foto. Anders Hansson). Om du inte lagar något annat från min blogg så testa i alla fall den här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.